Magyarországon terjeszkedne a Pepco kiskereskedelmi lánc, már keresik az ügyvezetőket és ügyvezető-helyetteseket – írja az Index. 

A magyar állásokat a Pepkor Hungary Kft. hirdette meg, amit a Céginfó adatai szerint 2014 júliusában jegyeztek be 3 000 000 forint jegyzett tőkével. A cég székhelye Budapesten, a Váci úton van.

Az álláshirdetések alapján Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Siófokon, Egerben, Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán nyitnának boltokat, amiben ruhákat és háztartási eszközöket árulnának - írja az Index.

Az áruházlánc a dél-afrikai Pepkor befektetési holding tulajdonában van, aminek már 1965 óta vannak kiskereskedelmi cégei.

A Pepco lengyel honlapja szerint Európában, Afrikában és Ausztráliában nyolc bolthálózattal összesen 3000 boltot üzemeltet.

A Pepkor egy Christofell Wiese nevű dél-afrikai milliárdos befektető tulajdona, akinek a Forbes magazin szerint 5,8 milliárd dolláros vagyona van, ezzel az ötödik leggazdagabb ember Afrikában.

A Pepco 2004 óta van jelen Lengyelországban, ami 500 boltjával a cég egyik legnagyobb piaca, az álláshirdetés szerint pedig ott piacvezető a kategóriájában. Az áruházlánc 2013-óta terjeszkedik a régióban, Csehországban és Szlovákiában már 50 üzletük van.

 

Forrás : Hír24

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/02/10/uj-hipermarketlanc-jon-magyarorszagra/#sl

Keresés